Tačijeva izjava o Radoičiću dokaz političkog progona

Izvor: B92, 01.Mar.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tačijeva izjava o Radoičiću dokaz političkog progona"

Srpska lista ocenila da je izjava Hašima Tačija da je on proterao Milana Radoičića "javno i otvoreno priznanje da je proces protiv Radoičića politički progon".

"To je i priznanje da je linč i pokušaj ubistva našeg potpredsednika prilikom upada u njegov porodični dom u Kosovskoj Mitrovici novembra prošle godine organizovan zarad političkih interesa Hašima Tačija a ne na osnovu bilo kakvih dokaza o navodnoj umešanosti gospodina Radoičića u monstruozno ubistvo Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivanovića", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Ta stranka ocenjuje i da je ta izjava potvrdila istinu "o nevinosti i lažnim optužbama protiv gospodina Radoičića, čije ime su pokušali da ukaljaju Hašim Tači i pojedini Srbi s njegovog kanabeta, poput Rade Trajković, ili predstavnika kvazi opozicije u Beogradu".

"Srpska lista nikada neće dozvoliti da bilo ko napada one koji brane Srbe i Srbiju na Kosovu i Metohiju, bez obzira koliko para davali oni koji žele da okupiraju sever i proteraju srpski narod sa svojih ognjišta, te zato ponavlamo podršku svom potpredsedniku, ali i uhapšenima Spasojeviću i Rošiću koji se nalaze bez osnova utamničeni u podujevskom kazamatu", zaključuje se u saopštenju.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da je on "proterao s Kosova" Milana Radoičića.

"O podeli Kosova preuveličavanjem ovakvih tema, danas govore oni koji su pomogli Miloševiću, ili su prijatelji Radojičića, kojeg sam proterao s Kosova", istakao je Tači u govoru na samitu albanske dijaspore u Tirani.

Inače, raniji službeni prijem u kabinetu Ramuša Haradinaja za Milana Radoičića kao predstavnika Srpske liste, Hašim Tači sada koristi u političkoj borbi protiv premijera Kosova, kao jednog od najglasnijih protiv ideje o korekciji granica, razmene teritorija i podela Kosova, piše prištinska Gazeta ekspres.

Tači je za Haradinaja naveo da je prijatelj Milana Radoičića, funkcionera Srpske liste, prenosi list.

U govoru održanom u Tirani na samitu albanske dijaspore, Tači je rekao da "o podeli govori prijatelj Milana Radoičića iz Srpske liste", piše list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpska lista: Tačijeva izjava dokaz da je proces Radoičiću politički

Izvor: RTS, 01.Mar.2019

Poslednja izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija, da je on proterao potpredsednika te stranke Milana Radoičića, jeste "javno i otvoreno priznanje da je proces protiv Radoičića politički progon", ocenila je Srpska lista. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.