Tači protiv specijalnog statusa

Izvor: B92, 09.Jul.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači protiv specijalnog statusa

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači odbacio je mogućnost pregovora o specijalnom statusu za sever Kosova, piše prištinski Zeri.

Tači smatra da je suverenitet i teritorijalni integritet Kosova nedeljiv i da je status "zatvoreno poglavlje".

"Nestrpljivo očekujemo savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde. Pitanje političkog statusa je zauvek zatvoreno", ocenio je Tači, napominjući da je sa Beogradom moguće razgovarati o tehničkim pitanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao sa svakom drugom zemljom regiona.

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da bi sazivanje nacionalnog okruglog stola bilo najbolji način da Kosovo predupredi moguće greške u budućnosti.

On je, međutim, napomenuo da status Kosova ili nekog njegovog dela nije za diskusiju i zaključio da Kosovo o unutrašnjim pitanjima ne može da uđe u pregovore sa susednom državom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači protiv specijalnog statusa

Izvor: Blic, 09.Jul.2010

Kosovski premijer Hašim Tači odbacio je mogućnost pregovora o specijalnom statusu za sever Kosova, piše danas prištinski Zeri...Tači smatra da je suverenitet i teritorijalni integritet Kosova nedeljiv i da je status "zatvoreno poglavlje"..."Nestrpljivo očekujemo savetodavno mišljenje Međunarodnog...

Nastavak na Blic...

Hashim Thaci: Srbi otpišite podelu Kosova; Jedva čekam mišljenje Međunarodnog suda

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Jul.2010

PRIŠTINA - Kosovski premijer Hashim Thaci odbacio je mogućnost pregovora o specijalnom statusu za sever Kosova, piše danas prištinski Zeri.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.