Tači odbacio optužbe Dika Martija

Izvor: B92, 16.Dec.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači odbacio optužbe Dika Martija

Beograd -- Predsednik Vlade Kosova Hašim Tači odbacio je optužbe iz izveštaja Dika Martija.

Tači je zatražio hitnu međunarodnu i domaću istragu kako bi se utvrdile činjenice o tvrdnjama koje je izneo izvestilac Saveta Evrope.

Tači je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da se radi o izveštaju "punom laži i neistina" sa skandaloznim konstatacijama i ocenama koje nisu istinite.

Predsednik Vlade Kosova je rekao da su kosovske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremne da pruže svu dokumentaciju i argumentaciju koja se od njih bude zatražila, ali je istovremo tražio da i Marti međunarodnoj pravdi ustupi dokaze i činjenice o kojima govori u izveštaju.

Američka agencija AP prenela je ranije danas, pozivajući se na jednog kosovskog zvaničnika koji je želeo da ostane anoniman, da Hašim Tači priprema i tužbu protiv Dika Martija zbog tvrdnji iznetih u izveštaju o trgovini organima.

Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio je danas izveštaj Dika Martija u kome se Tači i drugi čelnici OVK navode kao vrh kriminalne organizacije koja se bavi trgovinom ljudskim organima, prodajom narkotika i drugim nelegalnim radnjama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.