Izvor: B92, 28.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Nalaženje nestalih prioritet

Đakovica -- Premijer Kosova Hašim Tači izjavio da će institucije Kosova biti u potpunosti angažovane na rasvetljavanju sudbine ljudi koji se od 1999. vode kao nestali.

"Zajedno sa međunarodnim predstavnicima konkretno ćemo se angažovati da se konačno rasvetli sudbina nestalih. Svi na Kosovu dele bol i zabrinutost porodica nestalih lica", izjavio je Tači na jučerašnjem obeležavanju Dana nestalih u Đakovici.

Kosovski premijer je kazao da je to pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prioritet za Vladu Kosova i jedna od glavnih tema u svim sastancima sa međunarodnim predstavnicima.

Porodice nestalih iz đakovačke opštine, iz koje i najveći broj nestalih na području Kosova, rekli su da se nadaju da će se taj problem ubrzo rešiti.

"Nadamo se da će prva godina Kosova kao nezavisne države biti i godina definitivnog rešavanja tog pitanja", rekao je Haki Kasumi iz Asocijacije porodica nestalih na Kosovu.

Od završetka rata 1999. godine na Kosovu još nije rasvetljena sudbina 1.973 osobe, od kojih je 1.500 Albanaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.