Tači: Da, sarađivaćemo sa Srbijom!

Izvor: Mondo, 17.Jan.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Da, sarađivaćemo sa Srbijom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa Hašimom Tačijem i zatražio od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih organa u sprovođenu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Tači spreman na saradnju.

Foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednici Srbije i privremenih institucija Prištine, razgovarali su večeras telefonom o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP i ocenili da je otkrivanje i privođenje počinilaca tog zločina od ključnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << značaja za očuvanje mira i poverenja među ljudima.

Sagovornici su izrazili žaljenje zbog ubistva Ivanovića i ocenili da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obe strane, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Dodaje se da je Vučić još jednom zatražio od Tačija da prihvati učešće srpskih državnih organa u provođenju istrage o ubistvu Ivanovića, kako bi taj "gnusni" zločin u najkraćem mogućem roku bio razrešen.

UBISTVO IVANOVIĆA: Evo ko je vlasnik "opel astre"!

Tači je izrazio spremnost da kosovske institucije, u skladu sa važećim zakonima, sarađuju sa srpskim u istrazi ubistva.

On je na Facebooku napisao da su nadležni organi Kosova spremni da, u skladu s važećim zakonima Kosova, sarađuju i primaju "bilo kakvu pomoć koja može dovesti do rasvetljavanja ubistva".

"Dvojica predsednika su istakla neophodnost da se da dovoljno vremena kako bi nadležni organi na stručan i nezavisan način završili svoj posao. Predsednici su istakli da je otkrivanje izvršilaca ubistva najvažnije", naveo je predsednik privremenih institucija Prištine.

Tači je dodao da je tokom razgovora pružio uveravanja da nadležni organi, tužilaštvo i Policija Kosova vode intenzivnu istragu u cilju otkrivanja i dovođenja izvršilaca zločina pred lice pravde.

"U telefonskom razgovoru dva predsednika su razmotrila i mnoga pitanja od zajedničkog interesa, usredsređujući se na potrebu nastavljanja dijaloga o normalizaciji odnosa dve zemlje, na jačanje mira u regionu i evroatlanske perspektive", napisao je Tači.

Kosovo: Neka Vučić dođe, ali da se "dobro ponaša"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić od Tačija zatražio uključenje srpskih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas po podne sa Hašimom Tačijem..i zatražio od njega da prihvate učešće srpskih državnih organa u sprovođenu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića...Pročitajte i:..Vučić i Tači su se saglasili da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.