Izvor: B92, 03.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastali se Solana i Tači

Brisel -- Visoki predstavnik EU Havijer Solana razgovarao je u Briselu s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem o razvoju na Kosovu i odnosima EU i Kosova.

"Sveukupna ocena je da je Kosovo ostvarilo dobar napredak, ali da preostaju mnogi izazovi i da će Kosovo morati da udvosturči svoje napore", navodi se u saopštenju kabineta visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Dodaje se da je "visoki predstavnik ohrabrio Kosovo da nastavi blisku saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa specijalnim predstavnikom EU i njegovim timom, kao i drugim predstavnicima EU na terenu kako bi se bolje pripremilo za svoju evropsku budućnost u okviru celog zapadnog Balkana".

Solana je izrazio zadovoljstvo prvim konkretnim rezultatima misije EU na Kosovu (Euleks).

"Solana je podvukao potrebu poboljšanja vladavine zakona i da su u tom kontekstu napori misije Euleks od temeljnog značaja za budući razvoj Kosova i dobrobit svih zajednica", navodi se u saopoštenju.

Solana i Tači složili su se da je ekonomija jedan od najvećih izazova, što nastavak reformi na Kosovu čini još značajnijim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.