Odmazda mafijaša Tačija

Izvor: Glas javnosti, 29.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmazda mafijaša Tačija

BERLIN - Ponašanje kosovskog premijera Hašima Tačija u slučaju agenata nemačke obaveštajne službe, optuženih za napad na predstavništvo EU u Prištini, klasična je odmazda zbog optužbi na njegov račun u izveštajima te službe da je mafijaš, piše Zidojče cajtung.

- Tači dobro zna da je njegov bliski rođak godinama bio saradnik naše službe tako da toj porodici uopšte nisu strane obaveštajne službe - priča za Glas jedan bivši visoki činovnik SDB. - Takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je poznato da je njega „odgajila i vaspitala“ Medlin Olbrajt, verovatno po uzoru na njihovu CIA i tu je nastao problem! On nije profil za saradnju sa nemačkom BND, a kako i oni ne žele da zaostaju za starijim bratom na Kosovu - eto problema koji je Tači, u besu, rešio na najgluplji mogući način - hapšenjem njihovih ljudi koji mu nizašta nisu krivi, osim što su pripadnici službe koja zna pravu istinu o njemu - mafijašu i prljavom trgovcu!

To je i odgovor pojedincima u nemačkoj vladi koji su se i zapitali zašto vlasti u Prištini optužuju saradnike nemačke obaveštajne službe (BND), a što je javio i radio Dojče vele, tvrdi naš sagovornik. U isto vreme, Zidojče cajtung nudi odgovor, ali kroz portret kosovskog premijera.

- Još pre izbijanja rata, čovek koji danas nosi elegantna odela učestvovao je u nasilju protiv srpskih policajaca i albanskih kolaboracionista - ističe nemački list.

Zidojče cajtung podseća da je pravosuđe Srbije osudilo Tačija u odsustvu na 10 godina zatvora zbog terorizma. Ali, prirodno, i pored svih pogrda i optužbi, staje na stranu mafijaša.

- Dokaza za te tvrdnje nije bilo. Mrakom je obavijena i njegova umešanost u mafijaške poslove - primećuje list.

DVOSTRUKI AGENTI

U tekstu se navodi da je jedna od brojnih glasina da je neko u Prištini hteo da se igra „partizana i Nemaca“.

„Takođe, moglo se čuti i to da su nemački državljani dvostruki agenti, koji rade po nalogu neke strane sile koja mrzi Kosovo (Srbija? Rusija? Karla del Ponte?)“, piše Frankfurter algemajne cajtung.

AFERA U NADLEŽNOST UN

Pozivajući se na informacije političara iz kosovske vlade, Zidojče cajtung navodi da su sinoć trojica Nemaca, agenata BND, odletela avionom i biće odmah prebačena u Berlin.

Prema navodima nemačkog lista, prekjuče su „predstavnici prištinskog pravosuđa i političari visokog ranga tražili izlaz iz afere“, a „rešenje će se po svoj prilici sastojati u tome da će slučaj biti prebačen u nadležnost pravosuđa Ujedinjenih nacija“.

PRIZNALI DA SU NA KOSOVU AGENTI BND!

Predsednik Parlamentarnog tela za kontrolu tajnih službi Tomas Operman sinoć je preneo da je nemačka vlada članovima ovog tela, čija zasedanja nisu javna, saopštila da uhapšene osobe u Prištini jesu agenti BND.

To je prvi put da je u Berlinu sa zvaničnog mesta potvrđeno da su trojica Nemaca u Prištini radila za tajnu službu.

NJihovo prisustvo na Kosovu je Operman obrazložio potrebom da na odgovarajući način bude zaštićeno 2.500 pripadnika nemačkih oružanih snaga na Kosovu.

Odbacujući mogućnost da su uhapšeni bili umešani u teroristički napad na ICO, Operman je rekao da su razlozi njihovog hapšenja i dalje nejasni, ali je očito da ih treba posmatrati u „političkom kontekstu“.

List ocenjuje da bi normalno priča sa agentima BND, već bila završena i da bi oni u najgorem slučaju bili proterani, ali da je očigledno Andreas J, koga kosovske vlasti sumnjiče, imao „beležnicu“ sa imenima važnih ličnosti u zemlji: Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja.

Nemačka BND je, kako piše list, 2005. godine u svom izveštaju imenovala ključne političare i njihove tesne veze sa podzemljem i da je Tači, kako se navodi, bio nalogodavac jednom profesionalnom ubici.

Frankfurter algemajne cajtung, takođe, konstatuje da Tači „ne voli BND“.

„Izgleda uverljivo to što kosovski tandem na vrhu, predsednik Fatmir Sejdiju i premijer Hašim Tači, stalno ponavlja da su zainteresovani za dobre odnose sa Berlinom. I to ne samo zbog toga što je Nemačka dala najveći kontingent u okviru Kfora i što je jedan od najvećih finansijera“, piše list.

U tekstu se konstatuje da je rukovodstvo u Prištini svesno da je Nemačka, kao najveća država EU, dala važan doprinos, kako je navedeno, „otcepljenju bivše pokrajine od omražene majke Srbije“ i da Priština računa i na dalju podršku Nemačke.

mnogi i u evropi kao i kod nas imaju tone i tone dokaza,zar nije dovoljno za podizanje optuznice od strane haga?

Samo budala moze ovu protuvu nazvati premijerom.

Nemci ovo nikada Siptarima nece oprostiti.

Taci bolje da si odsekao desnu ruku nego sto si Nemce ponizio.

Sada ces da odgovaras za sve zlocine.Madlen te nece moci izvuci jer je i sama u govnima.

Cinjenica - taci je osudjen za prodaju heroina u Srbiji; cinjenica - bnd agenti su bacili bombu na svoju EU zgradu; cinjenica - taci i BND saradjivali u cemu u prodaji heroina? bacanju bombi? Cinjenica - bnd i nemacka i taci su svi teroristi; cinjenica - to za nas nema veze jer zelimo da se njima svidimo, pa smo se opet prodali u 6 tacaka koje niko nije video.

Cinjenica - kad nemas svog vodju i svoje ja svaka te svetska banda zeza kako hoce!

u pravu si

Ideja BND i ove akcije poklapa se sa vec tradicionalnom antisrpskom politikom Berlina(Bona). Cilj bombaskog napada na EU misiju je da se pokaze kako kosovski Albanci ne pristaju da MZ na bilo koji nacin uspori proces ili odstupi od Ahtisarijevog plana i da se nece dozvoliti nikakva podela Kosova. Taj bombaski napad na EU misiju trebalo je da izgleda kao albanska pretnja terorizmom protiv Evropljana zbog nezadovoljstva i EULEX misiji ako bude postovala 6 "srpskih tacaka". Trebalo da je izgleda da to uradili Albanci.

Rad trojice BND agenata izvan i mimo zvanicne stanice BND u Pristini svedoci da su oni tamo planirali vrlo prikrivene, tajne i subverzivne akcije. Trojica obavestajaca na istom zadatku svedocanstvo je o ozbiljnosti njihove misije, trebalo je to odraditi "hiruski" i da se izbegnu zrtve, da bude samo ostro upozorenje i pretnja Zapadu da ne odustaje od podrske kosovskim Albancima u njihovoj politici protiv Beograda.

I na kraju BND-u je uspela zamisao. Odgovornost je preuzela "do sada nepoznata Armija Republike Kosovo", znaci ipak lici da su Albanci to zaista uradili. To bi strucnjaci rekli, aktiviran je plan B. A nisu Albanci, Taci je upravo hteo da izbegne takav utisak kada je uhapsilo BND agente, da ga Svet ne optuzi a narocito ne njegovi evropski saveznici da podrzava albanski terorizam.

Lepo je da su Nemce uhapsili Albanci, to ce sigurno otvoriti novu dimenziju u odnosima zvanicnog Berilna sa njihovim zapadnim saveznicima. I sasvim izvesno, novo poglavlje u medjusobnim ne bas prijateljskim relacijama pripadnika CIA i BND koji zajedno rade na Kosovu

Lajanje Zidojce cajtunga ilustruje da je neko od urednika u ovom listu "na vezi" BND, znaci aktiviran je plan C. Tesko ce se ove rane izmedju Tacija i BND zaleciti, sve to ide u prilog Ramusa H

"Za dobrim konjem se dize velika prasina"!!!

Ko je ovde konj?

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Nemačka vlada na udaru zbog "afere BND"

Izvor: RTS, 29.Nov.2008

Oštre kritike visokih zvaničnika i nemačke javnosti na račun vlade kancelarke Angele Merkel zbog slabe reakcije na hapšenje agenata BND-a na Kosovu. "Vlada dozvolila da je za nos vuče zemlja u kojoj je organizovani kriminal postao forma državnosti", ističe zvaničnik BND-a...Slučaj trojice Nemaca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.