Ljajćiju u Hagu oduzet telefon, sumnja se da je odavao tajne suda

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajćiju u Hagu oduzet telefon, sumnja se da je odavao tajne suda

Specijalno tužilaštvo haškog specijalnog suda u Hagu za zločne tzv. OVK oduzelo je mobilni telefon, Dritonu Ljajćiju, koji se sumnjiči da je otkrivao službene tajne tog suda.
Ljajći je saslušavan u Specijalnom tužilaštvu tri dana, a telefon mu je oduzet kada je utvrđeno da je komunicirao sa političkim akterima, uključujući ministra pravde u vladi Ramuša Haradinaja, Abelardom Tahirijem. Tahiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je takođe dobio poziv Specijalnog suda u, kako je ranije izjavio, svojstvu svedoka.
Ljajći je, inače, direktor Kancelarije Specijalnog suda u Prištini, zadužen za zaštitu optuženih, a u Hagu je saslušan zbog sumnje da je odavao službene tajne.
Prema prištinskom Insajderiju, Ljajći je za teško krivično delo.
Saslušanje Ljajćija je, kako se navodi, povezano sa sumnjom da je prištinska vlast bila umešana u pokušaj kupovine svedoka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tačijev ujak pozvan u Hag

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

PRIŠTINA - Bivši komandant terorističke OVK Azem Sulja dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu Suda u Hagu pred kojim će biti suđeno pripadnicima OVK za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.