Krasnići dao mandat Tačiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići dao mandat Tačiju

PRIŠTINA -

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići danas je imenovao dosadašnjeg premijera Hašima Tačija za mandatara nove vlade, saopšteno je iz Krasnićijeve kancelarije.

Krasnići od Tačija očekuje da u najkraćem mogućem roku formira koaliciju neophodnu za formiranje vlade i da taj predlog ponudi parlamentu, ističe se u saopštenju.

Tačijeva Demokratska partija Kosova (DPK) raspolaže nakon decembarskih izbora sa 34 mesta u parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 120 poslanika, podsećaju agencije.

Demokratski savez Kosova (DSK), čiji je predsednik gradonačelnik Prištine Isa Mustafa, na drugom je mestu sa 27 mandata.

Tači je već rekao da će ponudu za formiranje vlade dati Bedžetu Pacoliju, predsedniku Alijanse za novo Kosovo, jedine stranke Albanaca sa kojom može da formira koaliciju, uz podršku većine srpskih poslanika i predstavnika manjina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tači mandatar za formiranje vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2011

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići predložio je danas predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) i dosadašnjeg premijera Hašima Tačija za mandatara za sastav nove kosovske vlade. Iz Vlade Kosova je saopšteno da će Tači u kratkom roku okončati razgovore o sastavu nove vlade,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.