Ivanović: Pregovori nakon formiranja vlade u Prištini

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Pregovori nakon formiranja vlade u Prištini

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je večeras da očekuje da pregovori Beograda sa kosovskim vlastima počnu nakon formiranja nove vlade u Prištini.

"Spremni smo za pregovore, ali oni će najverovatnije biti tek posle formiranja vlade", rekao je Ivanović Radio-televiziji Srbije i dodao da očekuje da na danas održanim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu pobedi Demokratska partija Kosova Hašima Tačija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />"U njemu treba tražiti sagovornika za pregovore koji nam predstoje", dodao je on.

Ivanović je rekao da srpske stranke na Kosovu neće imati značajnu ulogu u budućoj vlasti u Prištini, jer nemaju dobre veze sa Beogradom pošto srpska vlada nije pozvala kosovske Srbe da izađu na izbore.

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju je naveo i da očekuje da će Tačijeva stranka napraviti koaliciju sa Alijansom za novo Kosovo, strankom Bedžeta Pacolija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.