Izvor: Glas javnosti, 18.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frid došao u pomoć Tačiju

PRIŠTINA - Predsednik i premijer Kosova Fatmir Sejdiju i Hašim Tači sastali su se juče po podne sa zvaničnikom američkog Stejt departmenta Danijelom Fridom. Sejdiju i Tači sastali su se sa zamenikom američkog državnog sekretara za politička pitanja Danijelom Fridom u kabinetu predsednika Kosova.

Frid je, prema nezvaničnim informacijama, na Kosovo doputovao zbog protivljenja Prištine planu rekonfiguracije Unmika, o kome su se dogovorili UN i Beograd.

Plan se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odnosi na policiju, pravosuđe, carine, granicu, zaštitu kulturnih i verskih objekata, kao i na saobraćaj i telekomunikacije.

Priština se suprotstavlja planu s obrazloženjem da on preti nezavisnosti, suverenitetu, teritorijalnoj celini Kosova, kao i da je u suprotnosti s Ahtisarijevim paketom i Ustavom Kosova.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je danas sumnju da li će Fird pokušati da ubedi Prištinu da prihvati plan.

Ivanović je, naime, ocenio da i pojedinim velikim silama ne odgovara jačanje Unmika.

- Mislim da kosovskim Albancima kao da nije stalo do normalizacije situacije i kao da ne prihvataju da je Srbija u skladu sa pismom Ban Đi-muna dobila iz NJujorka zadatak da radi na nekim pitanjima zajedno sa misijom UN-a - rekao je državni sekretar.

Frid je rekao da je na Vladi Kosova da odluči hoće li prihvatiti takozvani plan o šest tačaka UN.

- Vlada Kosova je vlada suverene države koja treba da sasluša druge, ali da sama odlučuje o interesima svoje države - rekao je Frid.

Tači i njegova "vlada", kobajagi neće legalizaciju Eulexa (ne da mu opozicija - ha, ha), pa je Frid došao da ga kumi i moli, pravo iz Vašingtona pa oko Goleš planine, zavrće li zavrće... Ovo treba nagraditi Oskarom!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.