Izvor: B92, 30.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor MMF-a o članstvu Kosova

Priština -- Izvršni direktor MMF-a Age Baker izjavio je da članstvo Kosova u toj organizaciji ima veliki značaj za dalji ekonomski razvoj Kosova, prenosi štampa u Prištini.

Baker se juče u Prištini sastao sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom, premijerom Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Jakupom Krasnićijem i ministrom ekonomije i finansija Ahmetom Šaljom.

"Članstvo Kosova u MMF je od posebnog značaja za naredne korake u oblasti ekonomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoja", rekao je Baker dodajući da će to da olakša Kosovu pristup i u druge finansijske organizacije.

Ministar ekonomije Ahmet Šalja rekao je da se nada "da će 3. juna Kosovo postati i deo Svetske banke".

Istoga dana kada je Baker boravio u pokrajini kosovska skupština je odobrila zakon o ulasku Kosova u Međunarodni monetarni fond.

Poslanici su ocenili da će članstvo doprineti fiskalnoj i makrofinansijskoj stabilnosti Kosova, kao i stvaranju boljih uslova za strane investicije.

Kosovo je dobilo pozivnicu za članstvo u MMF 5. maja dok će se glasanje za prijem u Svetsku banku završiti 3. juna, kada se očekuje da Kosovo dobije zvaničan poziv za članstvo i u toj međunarodnoj finansijskoj organizaciji, navodi prištinska štampa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.