DPK i ANK potpisuju sporazum o koaliciji

Izvor: S media, 10.Feb.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPK i ANK potpisuju sporazum o koaliciji

Demokratska partija Kosova Hašima Tačija danas je zvanično poslala ponudu Alijansi za novo Kosovo Bedžeta Pacolija da zajedno formiraju vladu Kosova, a prištinska TV "Klan Kosovo" prenela je da će večeras biti i formalizovan taj sporazum.

Kako je javila ta TV, ne zna se da li je Tači, koji je mandatar za formiranje vlade, prihvatio zahtev lidera ANK Pacolija da zauzme mesto predsednika Kosova.

Buduća koalicija će u skupštini, čije je konstitisanje zakazano >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za 24. februar, imati podršku 65 poslanika: DPK ima 34 poslanička mesta, ANK 8, a manjine 22.

Poslanik Uk Rugova će biti u toj grupi. On je sa liste "DSK - Dr. Ibrahim Rugova".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.