AI: Euleks da proveri Tačija

Izvor: S media, 24.Feb.2011, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI: Euleks da proveri Tačija

"Amnesti internešnal" (AI) pozvao je danas Srbiju da učini napor da svi koji su umešani u ubistva kosovskih Albanaca 1999. godine budu privedeni pravdi, i Euleks da odmah pokrene istragu o navodnoj umešanosti kosovskog premijera Hašima Tačija u otmice Albanaca i Srba.

Ova organizacija za zaštitu ljudskih prava pozdravila je presudu bivšem pomoćniku ministra policije i načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Vlastimiru Djordjević, koga je Haški >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tribunal juče osudio na 27 godina zatvora zbog zločina nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Euleks nema kapacitet za istragu

Denio: Želimo istinu o trgovini organima

"'Amnesti internešnal' pozdravlja osudu Djordjevića i poziva srpske vlasti da udvostruče svoje napore da obezbede da svi policijski službenici i drugi osumnjičeni za ubistva etničkih Albanaca i učestvovanje u operacijama zataškivanja budu privedeni pravdi", izjavio je Nikola Dakvort, direktor programa te organizacije za Evropu i centralnu Aziju.

"Amnesti internešnal" u saopštenju objavljenom na svom sajtu poziva i misiju Evropske unije na Kosovu da odmah pokrene istragu o navodnoj umešanosti kosovskog premijera Hašima Tačija u otmice Albanaca i Srba.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.