Virus H1N1 neće zaobići ni Crnu Goru

Izvor: S media, 13.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virus H1N1 neće zaobići ni Crnu Goru

Direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša upozorio je da virus H1N1 neće zaobići ni Crnu Goru.

"Svesni smo da, kao i celi svet, nećemo moći da sprečimo da se pojavi u Crnoj Gori, ali ćemo moći da sprečimo brzo širenje, da se ne zarazi veliki broj ljudi", rekao je on

podgoričkom radiju Antena M.

Sa crnogorskih graničnih prelaza povučeni su sanitarni inspektori, a umesto dežurstava, uvedena je pripravnost sanitaraca, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << što znači da će se odazivati na pozive granične policije u slučaju da ovi primete sumnjive putnike.

"Sanitarni nazdor i ostale preventivne mere na graničnim prelazima sprovodiće se i dalje, jer je opasnost od unošenja meksičkog gripa u Crnu Goru evidentna i posebno potencirana zbog predstojeće turističke sezone", saopštilo je crnogorsko ministarstvo zdravlja.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.