Vakcinacija protiv gripa u oktobru

Izvor: S media, 23.Sep.2009, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcinacija protiv gripa u oktobru

Vakcinacija protiv sezonskog gripa ove godine će početi ranije da bi gradjani u decembru mogli da se vakcinišu protiv novog virusa tipa A H1N1.

Direktor Instituta za imunologiju i virusologiju Torlak Ranko Dakić je rekao da bi distribucija sezonske vakcine protiv gripa mogla da počne u prvoj ili drugoj

nedelji oktobra.

On je rekao da je 305.000 doza vakcine namenjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << besplatnoj zaštiti ugroženih kategorija stanovništva, o trošku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Direktor Torlaka je naveo da nije zadovoljan, jer je Srbija "na dnu evropske lestvice prema broju doza sezonske vakcine".

Epidemiolog Goranka Lončarević iz Instituta za javno zdravlje Srbije Milan Jovanović Batut izjavila je da plan distribucije vakcina odgovara planu potreba koje su dostavile zdravstvene ustanove, u odnosu na kategorije stanovništva čija je imunizacija predvidjena pravilnikom.

Tih 305.000 doza sezonske vakcine namenjeno je vakcinisanju hroničnih bolesnika, štičenika i zaposlenih u gerontološkim centrima, ustanovama socijalne zaštite, kao i zdravstvenim radnicima i osobama starijim od 65 godina.
Pogledaj vesti o: H1N1,   Grip

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.