U Crnoj Gori prvi smrtni slučaj od H1N1

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2009, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori prvi smrtni slučaj od H1N1

U Crnoj Gori je registrovan prvi smrtni slučaj od novog gripa, saopšteno je u sredu iz Instituta za javno zdravlje.

Kako je navedeno, u ponedeljak je u Urgentni blok primljen šezdesetpetogodišnji muškarac iz Podgorice sa otežanim disanjem i povišenom telesnom temperaturom i kod njega je, odmah po prijemu, dijagnostikovan upalni proces na plućima.

Postavljena je sumnja da se radi o infekciji virusom novog gripa A( >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << H1N1).

Navodi se da je pacijent, i pored intenzivnog nadzora i lečenja u Kliničkom centru, u ponedeljak uveče umro.

Institut za javno zdravlje je naveo da je u Crnoj Gori registrovano 14 novih slučajeva obolevanja od novog virusa gripa A (H1N1).

Od 1. novembra 2009. godine, kada je registovan prvi slučaj, u jesensko-zimskom talasu obolevanja od novog virusa, do danas su potvrđena 92 slučaja.

Laboratorijski je potvrđeno ukupno 119 slučajeva obolevanja od novog gripa, dok su dodatno registrovana 74 slučaja koji se vode kao verovatno oboleli i 32 osobe su klasifikovane kao sumnjivi slučajevi zbog kliničke slike koja liči na grip.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.