TROGODIŠNJA DEVOJČICA PREMINULA OD GRIPA

Izvor: Kurir, 23.Feb.2011, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROGODIŠNJA DEVOJČICA PREMINULA OD GRIPA

NIŠ - Lekari Dečje interne klinike i Klinike za infektivne bolesti u Nišu potvrdili su danas da je trogodišnja devojčica iz Vranja, koja je prošle nedelje preminula, bila zaražena virusom A (H1N1).

Ona je iz Vranja prebačena u Niš u teškom stanju.

"Devojčica je primljena sa multiorganskom disfunkcijom uz visoku telesnu temperaturu", rekla je direktor Dečje interne klinike dr Ljiljana Pejčić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ona je  objasnila da je kod preminule devojčice laboratorijski potvrđen virus gripa A (H1N1).

Broj obolelih od gripa je u padu kod odraslih, a kontinuitet obolevanja zadržan je samo među decom, ocenili su niški lekari.

Direktor Klinike za infektivne bolesti prof. dr Žarko Ranković rekao je da se na toj klinici nalazi šest pacijenata, četiri u intenzivnoj nezi, od kojih su tri na respiratorima. On je napomenuo da se broj bolesnika sa kliničkom slikom gripa znatno smanjio poslednjih dana.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.