Svinjski grip seje paniku

Izvor: Glas javnosti, 03.Nov.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svinjski grip seje paniku

BEOGRAD - Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu opsedaju pacijenti koji misle da boluju od svinjskog gripa. Kako su rekli u Kliničkom centru Srbije, pacijenti su im se žalili da lekari beogradskih domova zdravlja odbijaju da pregledaju sumnjive slučajeve na virus H1N1. Polako, ali sigurno, Srbe je uhvatila panika od svinjskog gripa jer pored odlaska lekarima, oni pokušavaju da nabave i „masku više“. Dosad >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je u Srbiji izolovan H1N1 virus kod 162 pacijenta.

Dr Mijomir Pelemiš, direktor beogradske Infektivne klinike, nije želeo da komentariše rad domova zdravlja, ali je potvrdio da ta kuća ima navalu pacijenata.

Ubrzana nabavka vakcina

Zdravstveni sistem Srbije do sada je preduzeo sve neophodne korake u nadzoru i lečenju pandemijskog gripa, pri čemu je postignut dogovor o tome da bude ubrzan proces nabavke vakcina protiv pandemijskog gripa, rečeno je na jučerašnjem sastanku Radne grupe za praćenje pandemije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i Tomicom Milosavljevićem, ministrom zdravlja.

Predstavnici Radne grupe izneli su ocenu da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna jer su prijavljene dve epidemije - jedna u Kraljevu i druga u jednoj osnovnoj školi u Čačku. Cvetković je tom prilikom istakao da će vlada hitno obezbediti dodatna sredstva za nabavku vakcina, lekova i zaštitne opreme.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.