Prva žrtva novog gripa u Rumuniji

Izvor: RTS, 23.Nov.2009, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva novog gripa u Rumuniji

Potvrđen prvi smrtni slučaj uzrokovan virusom H1N1 u Rumuniji. Od maja do sada u Rumuniji zabeleženo 1.849 slučajeva zaraze novim gripom.

Četrdesettrogodišnji muškarac prva je žrtva novog gripa u gradu Jaši na istoku Rumunije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako je saopšteno, muškarac je primljen je u bolnicu 15. novembra sa lakim oblikom novog gripa, ali je zbog ranijih bolesti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao što su arterijska hipertenzija, dijabetes i gojaznost došlo do naglog nepovoljnog razvoja bolesti.

Trenutno se u bolnici za infektivne bolesti u Jašiju nalazi deset pacijenata zaraženih novim gripom, od kojih pet u teškom stanju.

Od maja do sada u Rumuniji je zabeleženo 1.849 slučajeva zaraze novim gripom, a dinamika oboljevanja se ubrzala od početka novembra, kada je broj obolelih dostigao 555 i počeo naglo da raste.

Rumunija je među osam evropskih proizvođača vakcine protiv novog gripa. U Institutu Kantakuzino u Bukureštu je pripremljeno 1,3 miliona doza vakcina protiv novog gripa, a vakcinisanje počinje krajem ovog meseca.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.