Preventivne mere u vrtićima

Izvor: S media, 05.Nov.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivne mere u vrtićima

Svaki vrtić u Beogradu ima obezbedjenu prostoriju za izolaciju deteta kod koga se tokom boravka u obdaništu razviju neki od simptoma gripa izazavnog virusom A (H1N1).

Sekretarijat za dečiju zaštitu je kako bi sprečio širenje gripa izazvanog virusom A (H1N1) u beogradskim predškolskim ustanovama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pooštrio mere prevencije i angažovao 13 viših sanitarnih tehničara za interni nadzor sanitarno-higijenskih uslova u obdaništima.

Pooštrene su i mere lične higijene zaposlenih i dece koja borave u vrtićima, radnih površina i prostorija u kojima deca borave, igračaka, kao i održavanje sanitarno-higijenskih uslova u centralnim i distributivnim kuhinjama.

Stručni saradnici na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti u vrtićima održavaju redovan kontakt sa epidemiološkim službama nadležnih domova zdravlja i Gradskim zavodom za javno zdravlje, kao i sa roditeljima.

Oni evidentiraju svaki izostanak i razlog odsustvovanja, ako je dete bolesno, prate njegovo stanje do okončanja zdravstvenog problema.

Predškolske ustanove, koje imaju pripremljene akcione planove rada u slučaju pandemije, Sekretarijatu za dečiju zaštitu dostavljaju dnevne izveštaje, koji se prosledjuju Beogradskom kriznom štabu za prevenciju i suzbijanje širenja novog gripa.

Sekretarijat, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, organizuje edukativne seminare za zaposlene u predškolskim ustanovama kako bi mogli da prepoznaju i pravilno reaguju u slučaju pojave simptoma novog gripa kod dece i zaposlenih.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.