Potvrđen prvi slučaj novog gripa i u Republici Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen prvi slučaj novog gripa i u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Devojka koja je pre nekoliko dana doputovala u Banjaluku iz Južne Amerike zaražena je virusom gripa H1N1 što je prvi registrovani slučaj te bolesti u BiH.

Pomoćnik ministra zdravlja Amela Lolić je danas rekla na konferenciji za novinare da je beogradski Institut "Torlak" potvrdio postojanje novog oblika gripa kod 24-godišnje devojke.

Ona je rekla da se devojka oseća dobro i da je grip u blagom obliku koji gotovo može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da prođe bez terapije.

Lolić je navela da su svakodnevni kontakti sa Ministarstvom zdravlja Federacije BiH i Savetom ministara BiH da bi se sačinio kompletan plan pripravnosti za slučaj širenja gripa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ima dovoljno lekova za sve pacijente

Izvor: Blic, 01.Jul.2009

BANJALUKA - Predstavnici Instituta za zaštitu zdravlja RS juče su na beogradski Institut „Torlak” poslali uzorke briseva iz usta i grla dvadesetčetvorogodišnje devojke za koju se sumnja da je zaražena novim virusom gripa H1N1, a koja je pre nekoliko dana doputovala iz Južne Amerike....

Nastavak na Blic...

Prvi potvrdjeni slučaj novog gripa u RS

Izvor: S media, 01.Jul.2009

Nalaz beogradskog Instituta za imunologiju i virusologiju "Torlak" potvrdio je da je 24-godišnja Banjalučanka zaražena virusom H1N1, što je prvi potvrdjeni slučaj novog gripa u Republici Srpskoj. ..Pomoćnica ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Amela Lolić potvrdila je na vanrednoj konferenciji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.