Pandemija još preti mladim i zdravim ljudima

Izvor: S media, 15.Apr.2010, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pandemija još preti mladim i zdravim ljudima

Pandemija novog gripa koga izaziva virus H1N1 još predstavlja pretnju, naročito za mlade zdrave ljudi, upozorio je danas Džon Mekenzi koji je na čelu komiteta za hitne slučajeve Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Na trodnevnom skupu o proceni načina na koji se reagovalo na pandemiju, Mekenzi je rekao da je sadašnja pandemija po opasnosti ista kao epidemije gripa iz 1957. i 1968. godine, kada je od te bolesti umrlo dva miliona, odnosno jedan milion >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ljudi, preneo je Rojters.

Mekenzi je, medjutim, ukazao da postoji jedna razlika - smrtni slučajevi zabeleženi su većinom u grupi mladih zdravih ljudi, a ne kod starijih kao u dva prethodna slučaja.

Ovaj australijski stručnjak je, takodje, istakao da niko od 15 članova komiteta za hitne slučajeve SZO, kojim predsedava, nije bio pod pritiskom farmaceutskih kuća prilikom odlučivanja.

Prema podacima SZO, od novog gripa tipa A H1N1, od aprila prošle godine kada se pojavio u Meksiku umrlo je 17.700 ljudi, ali tačan broj će se utvrditi tek za godinu ili dve.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Svinjski grip i dalje opasan za mlade

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2010

Pandemija novog gripa H1N1 još predstavlja pretnju, naročito za mlade zdrave ljudi, upozorio je Džon Mekenzi, koji je na čelu komiteta za hitne slučajeve Svetske zdravstvene organizacije (SZO)...Na trodnevnom skupu o proceni načina na koji se reagovalo na pandemiju, Mekenzi je rekao da je sadašnja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.