Od danas vakcinacija djaka

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas vakcinacija djaka

Vakcinacija školske dece u Srbiji je počela je u školskim dispanzerima pri domovima zdravlja, ali se veći odziv očekuje narednih dana kada svim roditeljima budu prosledjeni materijali sa osnovnim informacijama o gripu A H1N1.

Član Radne grupe Ministarstva zdravlja za praćenje virusa novog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gripa dr Vladimir Petrović izjavio da je vakcinacija školske dece u Srbiji počela, a da roditelji treba sami da donesu odluku da li će odvesti svoje dete da primi vakcinu ili ne.

Petrović je kazao da su vakcine već dostavljene školskim dispanzerima pri domovima zdravlja, a da će škole pisane materijale u kome su sadržane osnovne informacije o virusu A H1 N1 i vakcinaciji dostaviti roditeljima na roditeljskim sastancima ili preko dece.

On je podsetio da će vakcinacija dece školskog uzrasta trajati do kraja januara i da je još rano davati prognoze o odzivu, kao i da će se precizniji podaci o broju vakcinisane dece znati krajem nedelje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.