OSMA ŽRTVA GRIPA U BOSNI

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSMA ŽRTVA GRIPA U BOSNI

BANJALUKA - U BiH je danas zabeležen osmi smrtni slučaj od posledica virusa gripa A H1N1, u toku ovog meseca.

U saopštenju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) navodi se da je pacijent, star 60 godina, preminuo jutros u 7.45 sati u Jedinici internističke intenzivne terapije (JIIT), u koju je primljen 19. januara.

"Ovaj pacijent je od dolaska imao izuzetno tešku kliničku sliku i njegovo stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uprkos velikim naporima osoblja JIIT-a nije promenjeno nabolje", kaže se u saopštenju.

Od posledica gripa na području Federacije preminulo je šest, a dvoje u RS, dok se, prema podacima nadležnih službi u oba entiteta, više stotina lica leči od virusa novog gripa.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Preminuo mladić oboleo od novog gripa

Izvor: Blic, 26.Jan.2011

NIŠ - Dvadesetsedmogodišnji mladić iz Preševa preminuo je danas na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra u Nišu od posledica novog gripa, rekao je Tanjugu direktor klinike prof. dr Žarko Ranković...Kod ovog mladića je virus gripa A (H1N1) laboratorijski bio potvrđen...Ovo je drugi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.