Novi grip u Sloveniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi grip u Sloveniji

LJUBLJANA - Nacionalni institut za javno zdravlje je potvrdio danas prvi slučaj inficiranja virusom H1N1 u Sloveniji, javila je nacionalna agencija STA.

Portparol tog instituta Mitja Vrdelja je naveo za Rojters da je reč o prvom potvrđenom slučaju obolevanja od novog gripa u Sloveniji. Drugi detalji nisu dati, ali je rečeno da će kasnije u toku dana biti održana konferencija za novinare.

Fudbaler >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dinama zaražen virusom

Fudbalski prvak Hrvatske zagrebački Dinamo potvrdio je danas da je njegov igrač, čileanski internacionalac Pedro Morales, zaražen virusom novog gripa, preneli su hrvatski mediji.

Morales se nalazi u Čileu, gde je i ustanovljena dijagnoza nakon iznenadnog pogoršanja zdravstvenog stanja, zbog čega je završio u bolnici.

"On je trenutno na kućnoj nezi i prima terapiju. Lekaru se mora javiti za šest dana, a ukoliko sve bude u redu, mogao bi uskoro da dobije odobrenje za povratak u Hrvatsku", izjavio je član uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću Siniša Jagodić.

Virusom zbog kojeg je u svetu proglašena pandemija u Čileu su, pored Moralesa, zaražena još četvorica fudbalera.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slovenija potvrdila prvi slučaj novog gripa

Izvor: Mondo, 19.Jun.2009

Nacionalni institut za javno zdravlje potvrdio je u petak prvi slučaj inficiranja virusom H1N1 u Sloveniji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.