Ministar zdravlja prvi vakcinisan

Izvor: B92, Beta, 26.Nov.2009, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar zdravlja prvi vakcinisan

Priština -- Kosovski ministar zdravlja Aljuš Gaši prvi je na Kosovu primio vakcinu protiv virusa H1N1, kako bi ubedio medicinsko osoblje da sledi njegov primer.

"Grip ne štedi nikoga. Zbog toga je neophodno da svi budu zaštićeni i jedan od najboljih načina je vakcina", rekao je Gaši. Posle Gašija nekoliko medicinskih radnika je primilo vakcinu.

Medicinsko osoblje je prvo na spisku za primanje vakcine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer su zdravstvene službe ocenile da su oni prioritet.

Međutim, do sada niko nije pristao na vakcinaciju, pošto su neki naveli da se plaše neželjenih efekata vakcine.

Kosovske vlasti očekuju oko 250.000 doza vakcina do polovine decembra.

Kosovo je prošle nedelje dobilo donaciju od prvih 5.000 vakcina protiv gripa A H1N1. Donator je Turska.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svinjski grip - Sve moguće komplikacije od vakcine!

Izvor: Press, 27.Nov.2009, 23:20

Prvi kontingent vakcina protiv novog gripa u Srbiju stiže u nedelju, Press dobio dokument sa navedenim svim retkim i nepredviđenim nuspojavama .Prvih 140.000 doza vakcine protiv svinjskog gripa stiže sutra u Srbiju, a vakcinacija stanovništva počeće...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.