Institut: Prijavljena epidemija gripa u Pirotu

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut: Prijavljena epidemija gripa u Pirotu

Institutu za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" prijavljena je danas epidemija gripa na teritoriji Pirotskog okruga.

Epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu Radmila Zec potvrdila je agenciji Beta da je u Pirotskom okrugu prijavljena epidemija gripa i da je u poslednjoj nedelji januara učetvorostručen broj obolelih u odnosu na prethodnu nedelju.

"Prema našim podacima, laboratorijski je potvrdjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet slučajeva obolelih od virusa gripa A (H1N1) u Pirotskom okrugu", rekla je doktorka Zec i dodala da je grip prijavljen zbog "rastućeg trenda oboljevanja u svim uzrastnim grupama".

U Srbiji je do danas u podne prijavljeno 113 slučajeva obolelih od gripa.

"Kod 92 osobe potvrdjen je virus gripa A (H1N1), kod 14 osoba virus gripa A (H3N2), kod jedne osobe virus gripa tip A i kod četiri osobe virus gripa tip B", saopšteno je iz Instituta.

Od posledica gripa do sada je u Srbiji zvanično preminulo devet osoba, s tim što je osmoro bilo zaraženo virusom gripa A (H1N1).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.