HRVAT UMRO OD GRIPA IAKO SE VAKCINISAO

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVAT UMRO OD GRIPA IAKO SE VAKCINISAO

ZAGREB - Direktor Infektivne klinike u Zagrebu dr Ante Beus izjavio je da je 46-godišnji oboleli od svinjskog gripa umro mada je bio vakcinisan protiv virusa H1N1, preneo je AP.

Doktor Beus je rekao da je pacijent primio vakcinu pre mesec dana, a da su za sticanje imuniteta potrebne dve nedelje. Ovo je treća žrtva ovogodišnjeg gripa u Hrvatskoj.

Beus je rekao da je čovek koji je preminuo bio gojazan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je imao dijabetes i još neke zdravstvene probleme, što je moglo da prouzrokuje da vakcina ne deluje.

Medicinski stručnjaci istražuju uzroke smrti ovog pacijenta, a zdravstni zvaničnici pozivaju građane da se vakcinišu.

Prošle godine za vreme pandemije svinjskog gripa u Hrvatskoj umrlo je 20 osoba, a veruje se da je oko 1.000 bilo inficirano.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.