Epidemija gripa u Pirotu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 09.Feb.2011, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija gripa u Pirotu

PIROT - Epidemilog u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu Radmila Zec rekla je da je Institut za javno zdravlje "Batut" proglasio epidemiju gripa A H1N1 u Pirotskom okrugu, kao i da je do sada potvrđeno pet novih slučajeva.

- Prema poslednjim podacima, u prvoj nedelji februara 534 osobe u Pirotskom okrugu su obolele od gripa, što je dvostruko više u odnosu na poslednju nedelju januara kada smo registrovali 238 slučajeva - istakla je epidemiolog Radmila Zec i dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je u Pirotskom okrugu, odnosno u sve četiri opštine, registrovan rastući trend obolenja sličnih gripu u svim uzrasnim grupama.

Ona je naglasila da je trenutno u Opštoj bolnici u Pirotu hospitalizovano devet osoba koje su obolele od gripa među kojima je i jedno dete.

Kako je Zec navela, za Pirotski okrug je ranije stiglo 5.250 vakcina, a ostalo je još 1.300 neupotrebljenih.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.