Druga žrtva novog gripa u Srbiji

Izvor: B92, Tanjug, 03.Nov.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga žrtva novog gripa u Srbiji

Beograd -- Suzana R. (32) iz sela Veliki Šiljegovac kod Kruševca preminula je od virusa novog gripa, izjavio je predsednik Radne grupe za praćenje gripa Predrag Kon.

Kon je rekao da su rezultati sa Instituta Torlak stigli oko 18:30 i da je potvrđeno da je pacijentkinja preminula zbog infekcije virusom H1N1. On je kazao da je pacijentkinja obolela 28. oktobra i da je imala visoku temperaturu.

"Nakon toga stanje se pogoršavalo, 2. novembra je prebačena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Zdravstveni centar Kruševac, gde se javila zbog bolova u krstima i leđima, 3. novembra u jutarnjim časovima je intubirana, kasnije transportovana u Beograd na Instiutut za infektivne i tropske bolesti, ali nažalost preminula je neposredno pred dolazak u Institut", rekao je Kon za B92.

"Vršiće se obdukcija, a pacijentikinja se nalazi u Insitutu za sudsku medicinu u Beogradu", rekao je on.

To je druga žrtva novog gripa u Srbiji, posle žene iz okoline Kraljeva, koja je nakon hospitalizacije u Kraljevu, zbog teške kliničke slike premeštena u Urgentni centar Kliničkog centra Kragujevac, gde je i preminula 21. oktobra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.