Australija centar za ispitivanje novog gripa

Izvor: RTS, 28.Jul.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija centar za ispitivanje novog gripa

Svetska laboratorija u kojoj će se obavljati ispitivanja gripa A H1N1 biće u Australiji. Svetska zdravstvena organizacija istovremeno objavila da se novi grip i dalje širi i da bi uskoro mogao da zahvati celu planetu.

Sva ispitivanja vezana za novi grip biće obavljana u Australiji, zemlji koja je najpogođenija virusom gripa A H1N1.

Od početka zimskog perioda, u Australiji se naglo povećao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << broj zaraza gripom A H1N1, a Melburn, drugi po veličini grad u toj zemlji, dobio je neslavni naziv "prestonica gripa H1N1", preneli su francuski mediji.

Australijske vlasti su poručile 21 milion doza vakcina protiv gripa A H1N1 i planiraju da u oktobru sprovedu veliki program vakcinacije, kako bi suzbile širenje virusa koji je već zarazio 16.000 ljudi i direktno se povezuje sa smrću njih najmanje 40.

Svetska zdravstvena organizacija je istovremeno objavila da se grip A H1N1 i dalje širi i da bi mogao uskoro da zahvati celu planetu.

Vlasti Švajcarske odlučile su da od 1. avgusta omoguće da zdravstveno osiguranje određenim kategorijama stanovništva plaća kupovinu čuvenog "Rošovog" antivirusnog leka "tamiflu", koji se koristi u lečenju gripa A H1N1.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.