Grip kosi hrvatske policajce

Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip kosi hrvatske policajce

Kod dvadeset sedam polaznika Policijske akademije u Zagrebu potvrđeni simptomi novog gripa. Zavod za javno zdravlje Hrvatske preduzima mere za sprečavanje širenja bolesti.

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu potvrđeni su simptomi novog gripa kod 27 polaznika. Studenti su smešteni na Kliniku za infektivne bolesti, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

Prvi simptomi zareze virusom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << H1N1 pojavili su se juče kod jedne polaznice. Od tada se u ambulantu Akademije javilo još polaznika, javila je agencija Hina.

Policija je saopštila da je o ovom slučaju odmah obavešten hrvatski Zavod za javno zdravlje i da se preduzimaju mere da bi se sprečilo širenje bolesti.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, simptomi kod 234 osobe koje su do sada obolele od novog gripa su bili blagi, osim u dva slučaja, gde je došlo do upale pluća.
Pogledaj vesti o: H1N1 simptomi

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.