Za prva tri dana Guču posetilo 80.000 ljudi

Izvor: Blic, 08.Avg.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prva tri dana Guču posetilo 80.000 ljudi

Guču je za prva tri dana Sabora posetilo 80.000 ljudi, izjavio je danas predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović.

Organizatori ističu da do sada nije bilo problema kada je u pitanju stanje javne bezbednosti i zdravlja posetilaca.

Prema rečima načelnika Policijske stanice u Lučanima Slobodana Markovića, prijavljeno je jedno krivično delo teške krađe u selu Guča, dok u samoj varošici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije bilo prijava.

"Saobraćajna policija kontrolisala je 1.577 vozila, utvrdila 319 prekršaja i podnela 69 prekršajnih prijava", naveo je on i dodao da su 32 vozača koja su bila u alkoholisanom stanju isključena iz saobraćaja od kojih je pet zadržano do otrežnjenja, jer su imali preko 1,2 promila alkohola u krvi.

Zamenik direktora Doma zdravlja u Lučanima Nikola Kovačević kaže da se u prva tri dana u ambulantu javilo 35 gostiju zbog manjih zdravstvenih problema.

"Oni su zbrinuti na licu mesta i nije bilo potrebe za većim intervencijama", naveo je on i dodao da se od danas pojačavaju dežurstva.

Ekipe će dežurati na dva punkta u centru i kod stadiona u vreme od 17 do 2 časa oisle ponoći, jer se očekuje da će u nastupajućim danima Sabora biti mnogo posetilaca.

Inače, danas je prvi takmičarski dan, pa u 16 časova na pozornici ispred Doma kulture u Guči održaće se nadmetanje pionirskih i omladinskih orkestara, a za 21 čas predvidjeno je medjunarodno takmičenje, četvrto po redu.

Od 23 sata na stadionu će nastupiti i folk pevač Aca Lukas.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za tri dana u Guči 80.000 posetilaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2013

Guču je za prva tri dana Sabora posetilo 80.000 ljudi, izjavio je danas predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.