Vučić: Ne idemo u Guču, Mekalisteru žao

Izvor: B92, 12.Avg.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne idemo u Guču, Mekalisteru žao

Beogard -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da ipak neće otići danas u Guču sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Mekalister je izrazio žaljenje što ne može da poseti Sabor trubača.

"Razmišljao sam, ali verovatno nećemo ići u Guču. Imaćemo radnu večeru, neki drugi put naći ćemo više vremena za zabavu. Oni koji su planirali da od toga prave lep događaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neka ostave za sledeći put", rekao je Vučić nakon sastanka sa Mekalisterom.

Nadovezujući se na Mekalisterove reči da je prethodnih dana pročitao nekoliko knjiga o istoriji Srbije, predsednik Vučić je rekao da je i sam iskoristio dane kada je bilo manje ljudi u gradu i manji pritisak na poslu za čitanje knjiga, te da je pročitao više knjiga u poslednjih osam dana nego u prethodnih šest meseci.

Pročitao je, kaže, dve knjige u vezi sa britanskim uticajem na "kosovski vilajet" od 1878. do 1912. godine, kao i knjigu o spoljnoj politici Jugoslavije 1934-1939, o dinastiji Obrenovića...

"Izgleda da smo obojica spremni da radimo malo više, a ne samo da odmaramo. A, kad bude bolje vreme, ići ćemo i u Guču", rekao je Vučić.

Mekalister je izrazio žaljenje što ne može danas da poseti festival trube u Guči.

On je kazao da je pre nedelju dana bio u Keniji, da posmatra predsedničke i parlamentarne izbore, i da je vreme bilo loše, te da se to vreme sada preselilo u Srbiju.

"Sećam se 2014, kada sam prvi put došao u Beograd i čuo za Guču... Ssteta što ne mogu ovog puta da posetim festival, ali sledeće godine on će se ponovo održati i nadam se da će iduće godine vreme biti bolje", kazao je Mekalister.

Rekao je da se raduje nastavku razgovora sa predsednikom Srbije Vučićem, dodavši da je ovde da sluša i vidi šta se radi, kako bi znao kada se razgovara u Briselu o čemu se radi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.