Vole Guču kao Volgu!

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2009, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vole Guču kao Volgu!

GUČA - Guča je jedva došla sebi od celonoćnog subotnjeg ludila koje se malo utišalo tek u zoru, kada je već izgrejalo sunce. Prema proceni organizatora, u noći između subote i nedelje na ulicama srpske varošice, na koncertu na stadionu, po kampovima, parkinizima, u kolonama na ulazu u grad, bilo je ravno - 200.000 ljudi! Lekari su morali da intervenišu čak 131 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << put i pomognu saborašima koji su malo više popili.

Pobednici iz Zagužanja

Na takmičenju pionira pobedio je orkestar Davida Redžepovića iz Prekodolca, dok je najbolji trubač pionir u Srbiji Vladimir Ivanović iz Zagužanja. Među omladincima najbolji trubač je Saša Krstić, takođe iz Zagužanja, dok je najbolji omladinski trubački orkestar iz Lunovog Sela, pod vođstvom Mija Bondžulića. Posle takmičenja mladih trubača, za mis Guče 2009. izabrana je 21-godišnja Sofija Kostić iz Guče.

Krcate šatre

Sve šatre, kafane i ulični šankovi bili su krcati. Koliko je piva popijeno i prasića pojedeno za sada može samo da se nagađa. Ima onih koji tvrde da se broj litara popijenog piva približio milionskoj cifri. Krigla točenog piva ponegde je koštala i do 300 dinara, prasetina 1.000, jagnjetina do 1.300, a u jednoj šatri malo su preterali - čašica 0,03 rakije koštala je - 190 dinara, koliko i litar rakije na čačanskoj ili užičkoj pijaci.

Došli Veljović i Vukadinović

Ponoćni koncert, nadtrubljivanje duvačkih orkestara, po proceni organizatora, najposećeniji je koncert u Guči ikada. Na stadionu je bilo više desetina hiljada ljudi, a među posetiocima primećeni su direktor policije MUP Srbije Milorad Veljović i direktor BIA Saša Vukadinović.

Kada bi gospodin Konuzin se kandidovao za predsednika Srbije, to bi jedino mene isteralo na birališta. Čovek je neverovatan, taj više voli Srbiju nego mi sami.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.