Uz trubu nema krize

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz trubu nema krize

Guča - Pucanjem prangija i podizanjem saborske zastave otvoren je 50, jubilarni Sabor trubača u Guči. Ministar Milutin Mrkonjić dobro se pomučio kako bi se zastava zavijorila, ali bilo je vredno truda.

Ministar Milutin Mrkonjić svečano je otvorio 50. jubilarni Sabor.

„Ovakve manifestacije izvornog srpskog stvaralaštva Vlada RS će uvek podržavati“, istakao je on i dodao da je truba njegov instrument sa kojim duže od 40 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << obilazi gradilišta.

Od ove godine najveća trubačka fešta na svetu poprimiće i zvanično internacionalni karakter, jer se prvi put održava takmičenje za najbolju trubu sveta.

Tim povodom, ocenivši Guču kao autentični srpski brend star 50 godina, ministar Mrkonjić pozvao je predsednika države Borisa Tadića da ovoj varošici dodeli najviše državno priznanje, orden predsednika države, i da u narednih deset dana poseti Sabor trubača.

Prvi dan u Guči obeležili su mahom domaći gosti, mada su posle podne već počeli da pristižu saboraši iz okolnih zemalja, Slovenije, Mađarske, Grčke, Rumunije, bilo je i Amerikanaca, a u samom centru pod tek otvorenom šatrom veselila se grupa ljudi iz Čikaga, koji su, kažu, dan ranije stigli u Guču jer nisu želeli da propuste ni delić ove fenomenalne atmosfere.

Nije Guča bila krcata danas, ali je sve funkcionisalo najbolje. Prasići i jagnjići okretali su se na ražnju, ulični prodavci postavili su tezge sa majicama najrazličitijih zanimljivih naslova, po kojima se Guča prepoznaje. Toplo je i sparno, kažu na stotine saboraša koji su pohrlili u Guču, ali je, na sreću, pivo bilo hladno i za sada po pristupačnim cenama, pa je sve bilo veselije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.