Tri godine zatvora zbog pritvaranja trojice inspektora

Izvor: Kurir, 16.Mar.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine zatvora zbog pritvaranja trojice inspektora

Blažimir Trifunović (52), bivši sudski izvršitelj iz Guče, osuđen je jer je 30. januara, u prostorijama Dežurne službe Policijske stanice na Čukarici držao zatvorena tri policijska službenika, preteći im ručnom bombom i pištoljem

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče Blažimira Trifunovića (52), jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << krajem januara 2012. tri sata držao kao taoce trojicu inspektora policijske stanice Čukarica, preteći im vatrenim oružjem, objavljeno je na sajtu tog suda.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je, posle ponovljenog suđenja, Trifunović ponovo osuđen na trogodišnju kaznu zatvora.

Trifunović je osuđen jer je 30. januara, u prostorijama Dežurne službe Policijske stanice na Čukarici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti držao zatvorena tri policijska službenika, preteći im ručnom bombom i pištoljem sa 13 metaka.

Presuda mu je izrečena zbog izvršenja krivičnih dela protivpravno lišavanje slobode, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Mediji su posle incidenta preneli da je Trifunović policjajce zatvorio "nezadovoljan radom MUP-a", a policiji se predao nakon tročasovnih pregovora.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.