Stefanović: Uhapšeno 46 osoba

Izvor: Studio B, 18.Mar.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Uhapšeno 46 osoba

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio da je uhapšeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal i pranje novca. Uhapšeni se terete da su oštetili budžete Republike, Vojvodine i više opština u Srbiji za sedam miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je širokom akcijom hapšenja "Skener" uhapšeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal, pranje novca i mito, koje su na taj način oštetile budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za više od sedam miliona dinara.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni terete da su oštetili budžete Republike Srbije, AP Vojvodine i više opština u Srbiji za sedam miliona evra.

On je rekao da je među tim osobama i pet koje se sumnjice da su od 2009. godine do danas izvršile više krivičnih dela pranja novca i prikrivali vlasništvo nad lokalima na Zlatiboru i stanovima, iako su znali da taj novac možda potiče od prodaje narkotika.

Na pitanje da li je reč o novcu Darka Šarića, Stefanović je odgovorio da se radi o krivičnom delu pranja novca i da je novac uložen u kupovinu nekretnina, dok je načelnik SBPOK rekao da ne može da pruži više informacija, jer je postupak u toku, ali da novac u svakom slučaju potiče od krijumčarenja narkotika,

Među uhapšenima je i 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, koji su izvršili krivično delo primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od tri miliona dinara.

Uhapšen je i sudija za prekršaje u Guči zbog primanja mita, kao i službenica PIO fonda koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima čime je budzet oštećen za 4,5 miliona dinara.

Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Iđoš zbog zloupotreba prilikom izgradnje škole, kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za osam miliona dinara, kao i policijski službenik u Sremskoj Mitrovici, koji je obaveštavao nelegalne trgovce duvanom o kontrolama.

Stefanović je rekao da je borba protiv korupcije veoma važna i da će policija pokazati da će svi koji to čine biti sankcionisani i snositi odgovornost.

 

U Švajcerskoj uhapšen muž Maje Adrovac

Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac osumnjičene za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, uhapšen je u Švajcarskoj zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je rekao da je uhapšenom potvrđen identitet. Dodao je i da će naši državni organi sarađivati sa švajcerskim, kako bi videli kako bi mogli jedni drugima da pomognu u rasvetljavaju dela sa kojima je Adrovac povezan.

Inače, na početku suđenja Maja Adrovac je negirala da je pomogla u NN osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine i tokom izlaganja odbrane je tvrdila da ju je policija ucenjivala da optuži supruga.

Adrovac se tada požalila sudu da ju je nakon hapšenja policija neprekidno ispitavala za muža i brata i da su je pitali koliko je spremna da bude u zatvoru za drugog i odvojena od dece, nad kojom joj je u međuvremenu oduzeto starateljstvo.

Ivan Adrovac je, prema pisanju medija, od ranije poznat policiji.

 

Uhapšen fudbaler Zoran Njeguš u akciji Skener

Bivši fudbaler Crvene zvezde Zoran Njeguš uhapšen je u akciji "Skener".

Njeguš je uhapšen zbog malverzacija sa nekretninama na Zlatiboru, saznaje Tanjug u MUP-u.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika akcija: Pali policajci, sudija, njih 46!

Izvor: Mondo, 18.Mar.2016

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uhapšeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal i pranje novca...Foto: Ilustracija MONDO/Mario Milojević..On je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni terete da su oštetili budžete Republike, Vojvodine...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.