Srpske zvezde se pobunile: Spasite Guču, vratite joj narodnjake!

Izvor: Svet, 11.Avg.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske zvezde se pobunile: Spasite Guču, vratite joj narodnjake!

Zvezde narodne muzike poručuju da bez njih nema Guče! Pevači su reagovali na činjenicu da je ovogodišnji Sabor imao istorijski lošu posećenost i da se gotovo 100.000 ljudi manje nego prošle godine provodilo uz trubu. Narodnjaci smatraju da je do ovog debakla doveo pravilnik o zabrani narodnjaka u Guči.
Odluka o izbacivanju narodnjaka je najveća glupost! Nije to više ta Guča. Oni mogu da donose odluke kakve žele, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ali onda moraju da se suoče sa manjom posetom“, kaže Ana Bekuta za Informer.
Pevačica poznata po negovanju izvornog srpskog zvuka Snežana Đurišić smatra da je manja posećenost ovogodišnjeg Sabora očekivana.
Taj koji je odlučio da Guča bude održana tako što će eliminisati narodnu muziku je protiv tradicije sopstvenog naroda. Ukoliko sam ne podnese ostavku, trebalo bi ga smeniti. Narodni pevači privlače publiku i deo su Guče. Narodna muzika, truba, to je sve isto…” ističe Đurišićeva.
Sličnog mišljenja je i Zorica Marković, koja je ranijih godina nastupala u Guči.
Sve ovo je velika bruka i sramota! To više nije Guča, šajkača, truba, Srbija! Napravili su od Sabora Amsterdam i Egzit. Ubijaju našu tradiciju“, kaže Markovićeva i dodaje da će morati da vrate koncerte narodne muzike:
Bila sam na Cecinom koncertu u Guči prošle godine, bilo je fenomenalno. Bregi svaka čast, ali narodnu muziku mi osećamo dušom. Koncerte bi trebalo da imaju i Miroslav Ilić, Tozovac, Cune, Lepa Lukić, Snežana Đurišić, Marinko Rokvić… E onda možda to na nešto i bude ličilo!

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.