Spektakl za majstora trube

Izvor: Blic, 27.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl za majstora trube

UŽICE - Kao što je to njihov otac Milovan - Mićo Petrović nekada radio na pozornici Guče i suvda gde je truba pronosila prepoznatljive zvuke, tako su njegovi sinovi Dejan i Darko Petrović sa svojim orkestrom preksinoć digli Užice na noge. U čast svoga oca, prerano preminulog maestra srpskog džeza.



Desetak hiljada Užičana slušalo je preksinoć na Gradskom trgu orkestar Dejana Petrovića u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << memorijalnog koncerta „Milovan - Mićo Petrović", treću godinu uzastopno organizovanog u znak sećanja na legendarnog užičkog muzičara. Svirali su Dejan i članovi benda baš onako kao je to njegov otac uvek radio - iz duše, pitko i bez greške. Na put do prestola kralja trube Dejan je odavno zagazio, a da se tamo što pre ustoliči preksinoć mu je pomogao Miroslav Ilić.

Uoči početka koncerta, na Gradskom trgu igla nema gde da padne, Glavna ulica je zakrčena, bašte okolnih restorana krcate.

- Znao sam dobro pokojnog Miću, bili smo prijatelii. Bio je moj gost u „Areni". Znam dobro i ovu užičku publiku. Ovde ne prolazi istok, ovde je dobrodošlo samo ovo naše između Šumadije, Ovčara, Zlatibora i Tare - pričao je Slavuj iz Mrčajevaca.

- Svake godine je sve više ljudi na ovom koncertu. Ma, šta da kažem, tata je bio bolji - skromno se pravdao Dejan velikanu folka.

A onda je koncert počeo. Puna dva sata trube, povremeno začinjena „dvojkom" Miroslava Ilića. Orili su se Užicem „Jovano, Jovanke", „Stani, stani, Ibar vodo", „Užičanka", zatim pesma Mića Petrovića „Izgubljeno jagnje". I, tako do kraja, kada su trube utihnule i kada je grad mogao na počinak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Truba svirala nezaborav

Izvor: Večernje novosti, 27.Avg.2008

Memorijalni koncert posvećen legendarnom Mići Petroviću, doveo je na užički Gradski trg 10.000 ljudi. "Prašile" su moćne trube, svirali su njegovi sinovi Dejan i Darko, punim srcem za oca, za mnogobrojnu publiku

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.