Slavija dočekuje Ribničane, a Arsenal i Sušica gostuju

Izvor: KGsport.info, 09.Sep.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavija dočekuje Ribničane, a Arsenal i Sušica gostuju

Sa prethodnog susreta sa Ribničanima u Bresnici u kojem je Slavija sačuvala bod

Ovog vikenda igraju se utakmice četvrtog kola Zone „Morava“. Od tri kragujevačka predstavnika u ovom rangu takmičenja samo je Slavija domaćin, i to ekipi Karađorđa iz Ribice (subota, 16.30h). U nedelju Sušica gostuje Jošanici u Novom Pazaru, a Arsenal se u sredu u Guči sastaje sa Dragačevom.
Bresničani su, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << posle poraza na startu od LFK Mladost u Lučanima, u naredna dva kola osvojili četiri boda. Na svom terenu pobedili su Bane iz Raške (3:0), a prošlog vikenda su na gostovanju u Ovčaru u Markovici osvojili bod (1:1), tako da trenutno zauzimaju mesto u sredini tabele.
Fudbaleri trenera Vladice Radovanovića danas dočekuju ekipu Karađorđa iz Ribnice kod Kraljeva, sa kojom su u protekloj sezoni imali pozitivan bilans. Prvi susret u Kragujevcu završen je bez pobednika (2:2), ali je Slavija u revanšu u Ribnici slavila sa 3:0. Očekuje se da zonaš sa bresničkog brda ponovi dobru igru iz prethodna dva kola i zabeleži još jednu pobedu jer ima iskusnu i stabilnu ekipu.
Sušica je prijatno iznenadila svoje navijače u ovoj sezoni. Ekipa koja je u prethodnoj sezoni tavorila na poslednjem mestu i u baražu sačuvala status zonaša, sada je jedna od četiri ekipe u Zoni „Morava“ koja posle tri odigrana kola nije osetila gorčinu poraza. Zabeležila je jednu pobedu (protiv Slobode iz Čačka 1:0) i odigrala nerešeno sa Banetom iz Raške i Karađorđem u Ribnici istim rezultatom 1:1.
Izabranici trenera Uglješe Okiljevića, predvođeni iskusnim Milošem Simićem, igraju sa velikim motivom u želji da osvoje što više bodova u prvom delu prvenstva, kako im se ne bi ponovila situacija iz prethodne sezone da do poslednjeg kola strahuju za opstanak u ligi. Iz tri susreta Sušičani su osvojili pet bodova i zauzimaju visoko šesto mesto na tabeli, koliko ima i Sloga iz Kraljeva na petoj poziciji.
Fudbaleri Sušice  u nedelju imaju težak zadatak u susretu sa Jošanicom u Novom Pazaru
U nedelju Sušica odlazi u goste lideru na tabeli Jošanici, doskorašnjem srpskoligašu, koji je od početka ove sezone zaposeo prvu poziciju na tabeli Zone „Morava“ i favorit je u susretu sa kragujevačkim zonašem. Međutim, iako gosti na vrućem terenu u Novom Pazaru teško osvajaju bodove, u fudbalu su moguća i iznenađenja. Sušica je to pokazala na gostovanju u Kovačima kod Kraljeva u drugom kolu, kada je sa Radničkim, koji je u protekloj sezoni sa Tutinom vodio bitku za prvo mesto, osvojila bod, ali će to u nedelju biti mnogo teže.
Treći kragujevački zonaš Arsenal, koji je zahvaljujući Vodojaži ostao u Zoni „Morava“, „mršavo“ je počeo ovu sezonu. Iako su Palilulci dva puta bili domaćini, nisu iskoristili prednost svog terena, a jedini bod osvojili su u Mrčajevcima u susretu sa Orlovcem i zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli. Treba reći da je kao domaćin Arsenal oba puta dočekao dve vodeće ekipe na tabeli Jošanicu i Goč, i nije uspeo da izbegne poraze u kojima je primio osam, a dao samo dva gola.
Palilulci (crni dresovi) jure prvu pobedu u sezoni na gostovanju u Guči
U sredu izabranici trenera Željka Buzića imaju lakšeg protivnika. Gostuju u Guči i sastaju se sa Dragačevom, koje kao i Arsenal još nije osetilo slast pobede. Ima samo jedan bod i zauzima poslednje mesto na tabeli. U poslednjem susretu u aprilu ove godine Gučani su iz Kragujevca odneli bod (1:1). To je i šansa da Arsenal u sredu pokaže da može da pruži i bolju igru nego u odnosu na prethodne dve utakmice na svom terenu. Biće to mali derbi ekipa sa začelja tabele, a pobeda bi Palilulcima značila kao „melem na ranu“ i pružila im mogućnost da naprave iskorak na tabeli, jer već u petom kolu dočekuju još jednog kandidata za prvo mesto, ekipu LFK Mladosti iz Lučana.
Danas se igra još jedan susret 4. kola Zone „Morava“, u kome će Ovčar ugostiti Trepču, a u nedelju se sastaju Sloboda – Bane, Orlovac – Radnički (Ko), Goč – Takovo i LFK Mladost – Sloga (KV).
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.