Sabor u Guči uspešniji nego lane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor u Guči uspešniji nego lane

U Guči je sinoć završen 57. Sabor trubača, a na takmičenju majstora trube ubedljivu pobedu odneo je Saša Krstić iz Zagužanja.

Zavesa na ovogodišnji sabor je spuštena posle koncerta Gorana Bregovića i Bijelog dugmeta, koji je prema procenama organizatora pratilo oko 10.000 ljudi.

Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović izjavio je da su organizatori uspeli da sabor vrate tradiciji, trubi i trubaštvu.

Prema njegovim rečima, poseta svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pet dana sabora je bila velika, a zabeležen je veći broj stranih gostiju.

"Trubači od ove godine imaju odličan smeštaj, jer smo uspeli da izgradimo Dom trubača. Imamo više predtakmičarskih centara i znatno više trubačkih orkestara koji su se takmičili", rekao je Jolović.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i sport u Guči Nataša Majstorović prezadovoljna je posetom i organizacijom i kvalitetom programskih sadržaja.

Ona navodi da su komentari pozitivni, da su pohvale stigle i od domaćih gostiju, koji su se posle mnogo vremena vratili na Sabor i kojih je bilo u većem broju nego u odnosu na prethodne godine.

Kaže i da su se organizatori potrudili da izložbe u Muzeju trube budu kvalitetne, a brojne radionice domaće radinosti su imale izuzetnu posećenost, kao i sve tradicionalne manifestacije koje su, primećuje, iz nekog razloga prethodnih godina bile prilično zapostavljene.

Svi programski sadržaji održani po planu, a što se tiče takmičenja trubača možda po prvi put nije bilo ni jedne primedbe na rad i odluke stručnog žirija, kaže Majstorović i dodaje:

"Već ovih dana ćemo sumirati utiske, pred nama je ozbiljan zadatak za sledeću godinu, jer su ovogodišnji koncerti i takmičenja bili izuzetno posećeni. Goran Bregović i Bijelo dugme su nam postavili visoki standard kako bi ovakvu posećenost ponovili i idućeg sabora".

Zamenik predsednika opštine Lučani Milivoje Dolović kaže da su veoma zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom pre svega, jer je protekla bez ikakvih incidenata.

"Po našoj proceni ovogodišnji Sabor je posetilo oko 30 odsto više ljudi nego prošle godine, a nije se dogodio ni jedan incident, što je za nas kao organizatore od izuzetnog značaja", rekao je Dolović dodajući da već od noćas komunalne službe rade na čišćenju i pranju javnih površina i ulica po čitavoj Guči, te bi, on očekuje, tokom naredna tri dana sve trebalo da bude vraćeno u prvobitno stanje.

Kaže i da je snabdevanje vodom tokom Sabora bilo uredno, a održavanje komunalne higijene na zavidnom nivou, a kao dobar potez ocenio je predlog ministra Rasima Ljajića da se podignu rampe i ne naplaćuje parking da se omogući slobodan ulaz u Guču.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.