Sabor trubača u Guči početkom avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor trubača u Guči početkom avgusta

GUČA - Tradicionalni 48. dragačevski sabor trubača u Guči biće organizovan od 6. do 10. avgusta, najavili su organizatori manifestacije. Prvi put najavljeno je učešće 16 orkestara iz inostranstva koji će nastupiti u revijalnoj konkurenciji, dok će se na finalnom takmičenje domaćih trubača nadmetati 16 odabranih orkestara.

Za manifestaciju, koju tradicionalno poseti veliki broj ljubitelja trube iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlje i inostranstva, pripremljeni su višenamenska pozornica, veliki teren za takmičenje, uređene su i tribine za publiku...

Sabor najboljih trubača pratiće i niz manifestacija - likovne izložbe, predstavljanje knjiga i publikacija, narodni sportski višeboj, takmičenje za izbor najlepše narodne nošnje...

Tradicionalni gost Sabora biće njegov proslavljeni "ambasador trube" - Boban Marković sa orkestrom, koji je proneo slavu Guče širom planete.

Manifestaciju organizuje Centar za kulturu sport i turizam iz Guče, a sabor će podržati i Apatinska pivara i aranđelovačka kompanija "Knjaz Mloš".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.