Sabor trubača u Guči od 8. do 14. avgusta

Izvor: S media, 10.Jul.2011, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor trubača u Guči od 8. do 14. avgusta

Najveća manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva Srbije, Dragačevski sabor trubača, održaće se od 8. do 14. avgusta 51. put u Guči.

Prošle godine na Saboru trubača u Guči boravilo je 800.000 postilaca iz zemlje i inostranstva, a ovog puta očekuje se veći broj gostiju, prenosi Blic.

Boban i Marko Marković u Guči(VIDEO)

Kreće deset dana ludila

Brega i ove >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godine svira u Guči

- Ulaz na Sabor biće besplatan, a 1.000 dinara će koštati parkiralište za sedam dana, izjavio je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Dragačevski sabor trubača biće održan pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, kazao je državni sekretar u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković i istakao da je Srbija u svetu postala prepoznatljiva po Saboru trubača u Guči.

Petković je ocenio da Srbija ima bogatu turističku ponudu, među kojima je i Sabor u Guči, na kome se na "osoben način doživljava srpska zabava i humor".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.