Reka Bjelica se izlila iz korita

Izvor: Kurir, 04.Maj.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reka Bjelica se izlila iz korita

ČAČAK/LUČANI - Načelnik odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je danas da se reka Bjelica izlila van korita na ušću u Zapadu Moravu, u području sela Dljin, ali za sada nema ugroženih domaćinstava.

"Ova reka stagnira u Guči, već nekoliko sati nema porasta vodstaja, njene pritoke Vranje, Dragačica i Tijanjska reka su u opadanju", naveo je on.

Najobilnije kiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su, prema njegovim rečima, pale na podrucju Čačka, obroncima Jelice, od dela Jezdina do Atenice.

Broćić je dodao da je noćas vatrogasno - spasilačka ekipa intevenisala pet puta na crpljenju vode.

"To su površinske vode na ulicama, koje su prodirale u dvorišta, odnosno dva poslovna, jedan stambeni i jedan pomoći objekat" naveo je on.

Dalji razvoj situacije zavisi od količine padavina napomenuo je Brocić, dodajući da su pripadnici ove službe obišli dosta reka.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.