Poziv na bojkot sabora u Guči

Izvor: Poznati.info, 09.Jun.2013, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na bojkot sabora u Guči

Trubači širom Srbije uveliko se pripremaju za 53. sabor u Guči. Pojavilo se i otvoreno pismo sa optužbama o nameštanju učešća na takmičenju

DVA meseca je ostalo do 53. sabora trubača u Guči, a trubački orkestri širom Srbije već se naveliko pripremaju za takmičenje u dragačevskoj prestonici, gde će ove godine 50, jubilarni put biti dodeljena i “Zlatna truba”, dar “Večernjih novosti”. Većina kapelnika iz zapadne Srbije, i sa juga, sa svojim članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << orkestara uvežbava note, kojima će pokušati da se dodvore publici u Guči, ali ima i onih koji pozivaju na bojkot, sve dok se sa mesta organizatora Sabora ne uklone sadašnji ljudi, jer, kako tvrde, “prolaz u Guču mora debelo da se plati”.

- Brat Branko i ja smo profesionalni vojnici, dok ostali članovi orkestra – Slobodan Jevđić, Jovan Filipović, Ivan Šušić, Dobrivoje Radovanović, Milenko Stojić, Nikola Šušić i Dragoslav Guskić, žive samo od trubaštva. Neki od njih svirali su u orkestrima Miće Petrovića i sa slavnim Gongom – rekao nam je Dejan. – Nama se posrećilo da dva puta zaredom osvojimo “Zlatnu trubu” publike, i nadamo se i da ćemo ove godine osvojiti ili ovu ili neku drugu nagradu, kako bih postao majstor trube.

Slično je i u domovima ostalih trubačkovih asova – Gvozdena Rosića, Ivana Jovanovića, Ekrema Mautovića, Siniše Stankovića, Bojana Ristića, Elvisa Ajdinovića, Božidara Nikolića… gde sve danima bruji od trubačkih melodija – izvornih srpskih pesama, kola i čočeka. Sve njih očekuju predtakmičenja širom Srbije, gde će se boriti za vizu za trubačku prestonicu – Guču.

Sa druge strane, nedavno se među trubačima pojavilo otvoreno pismo, koje, navodno, potpisuju “majstori trube Zlatibora, Surdulice, Guče i Boljevca”, gde se trubači pozivaju na bojkot predtakmičenja, jer se “unapred zna ko će osvojiti nagrade i koliko košta plasman u finale i svaka pojedinačna nagrada na Saboru”. Za sve ove prevare, kako stoji u pismu, krivi se Adam Tadić, prvi čovek Centra za kulturu, sport i turizam Dragačeva, koji je organizator Sabora. Oni zahtevaju i promenu stručnog žirija, koji ocenjuje trubače na takmičenju u Guči.

- To pismo je čista izmišljotina i ja sam angažovao policiju koja vodi istragu o tome ko stoji iza tog pisma. Ma, kakvi kapelnici orkestara, to je notorna laž, zašto se nisu potpisali imenom i prezimenom – rekao nam je Tadić.

Izvor: Novosti.rs

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.