Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Sabor trubača u Guči

Dragačevski sabor trubača u Guči počinje danas, a ovaj muzički festival zvanično će biti otvoren sutra kada će biti podignuta saborska zastava kod Spomenika trubaču.

Guča će od danas do nedjelje, 13. avgusta, biti muzička pozornica na kojoj će se neprestano smjenjivati najbolji trubački orkestri Srbije.

U nedjelju, na zatvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << festivala, koncert će održati Goran Bregović i "Bijelo dugme", a pored tradicionalnog takmičenja trubačkih orkestara, na 57. Saboru u Guči solističke koncerte održaće majstori trube i prošlogodišnji pobjednici.

Tokom održavanja sabora predviđen je i koncert mladog, talentovanog Marka Gligorijevića koji je pobrao najveće simpatije publike i na prošlom saboru dobio nagradu publike za Prvu trubu.

Programom je predviđeno održavanje polufinalnog takmičenja seniorskih trubačkih orkestara, a četiri orkestra boriće se za mjesto u finalnom takmičenju koje će biti održano u subotu, 12. avgusta, u 20.00 časova.

Ovogodišnji domaćin Sabora je Aleksić Miroljub, vlasnik "Pionira" iz Subotice i firme "Alfa" iz Vranja.

"Večernje novosti" će i ove godine dodijeliti "Zlatnu trubu" najpopularnijem trubaču na Saboru, prema ocjeni žirija publike.

Organizatori i turistički radnici kažu da vlada mnogo veća zainteresovanost gostiju za ovogodišnji sabor, nego prethodnih pet godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje Sabor trubača u Guči

Izvor: B92, 09.Avg.2017

Dragačevski sabor trubača, 57. po redu, počinje večeras, a zvanično će biti otvoren sutra podizanjem zastave kod Spomenika trubaču...Posetioce prvog dana festivala, ispred pozornice Centra za kulturu, očekuje polufinale seniorskih trubačkih orkestara, gde će svoje mesto u subotnjem takmičenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.