Pobednik Guče poklonio unikatnu trubu gradu Užicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2009, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednik Guče poklonio unikatnu trubu gradu Užicu

UŽICE - Dejan Petrović, višestruki pobednik proteklog 49. Sabora trubača u Guči, poklonio je danas gradu Užicu unikatni porodični primerak trube koju su svirali on, njegov pradeda, deda Danilo i otac Milovan.

Na prijemu koje je za njegov orkestar priredilo rukovodstvo Grada, Petrović je rekao da je to prvi put u istoriji Užica da se neko setio da oda priznanje bilo kome od mnogobrojnih trubačkih orkestara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz ovoga grada koji su se sa mnogih takmičenja vraćali sa zapaženim nagradama.

Pomoćnik gradonačelnika Užica Milovan Petrović, uz dodelu prigodnih nagrada članovima orkestra Dejana Petrovića, istakao je da su afirmaciji ovog grada proteklih godina znatno doprineli i trubači, koji će u svom radu u narednom periodu imati i značajniju podršku grada.

Dejan Petrović je najavio da će njegov orkestar, povodom 9. oktobra Dana grada, održati tradicionalni memorijalni koncert, koji je posvećen njegovom rano preminulom ocu Milovanu Miću Petroviću, najpoznatijem trubaču užičkog regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.