POLOVINA STANOVNIKA SURDULICE ŽIVI OD TRUBE

Izvor: Kurir, 13.Avg.2011, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLOVINA STANOVNIKA SURDULICE ŽIVI OD TRUBE

GUČA - U vreme velike ekonomske krize, truba je za polovinu stanovnika opštine Surdulica jedini izvor egzistencije, izjavio je u Guči predsednik opštine Surdulica Novica Tončev.

Na 51. Dragačevskom saboru trubača Tončev je rekao da u Guči ove godine učestvuje najveći broj orkestara iz tog kraja, a da je po odnosu broja trubača i broja stanovnika od 30.000, Surdulica "rekorder u svetu".

On je istakao da samo u selu Zagužanje 60 odsto stanovnika svira >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trubu, a među njima je i veliki broj žena.

Akademski slikar iz Gornjeg Milanovca Branko Nikolić poklonio je Muzeju trube u Guči sliku Feata Sejdića iz Bojnika, jednog od prvih učesnika Dragačevskog sabora sa juga Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.